Stormbaan met 21 hindernissen in aanbouw in de Zuidpolder

BARENDRECHT – [Foto’s] In de Barendrechtse Zuidpolder moet eind juli een volwaardige stormbaan zijn gerealiseerd. De afgelopen twee weken is er gewerkt aan het aanleggen van bergen en watergangen, waar het parcours langs, door- en overheen loopt.

In totaal zullen er van begin tot eind 21 hindernissen worden aangelegd op het parcours. Het ontwerp van het parcours werd de afgelopen jaren door de gemeente uitgewerkt, in samenwerking met leerlingen van het Calvijn Groene Hart en Dalton Lyceum.

Hindernissen

De stormbaan, direct naast het Barend Bos, is speciaal gemaakt voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Naast de stormbaan zal een fietsenstalling en extra parkeerplaats worden gerealiseerd. Ook kun je gebruik maken van de picknickbanken bij de start van het parcours.

De volgende hindernissen zul je op de stormbaan gaan tegenkomen:

 1. Duikelrek
 2. Balanceerbalk
 3. Liggende stammen
 4. Wiebelbrug
 5. Plankier
 6. Stap elementen
 7. Bokspringpalen
 8. Klimnet
 9. Kruiptouwen
 10. Apenbrug (Water)
 11. Balken hoog-laag
 12. Touwladders
 13. Bewegende balanceerbalk
 14. Balanceernet
 15. Klimkubus
 16. Balanceerbalken (Water)
 17. Hangtouw
 18. Liggende stammen
 19. Balanceerbalken (Land)
 20. Apenbrug (Land)
 21. Lage muurtjes

Artikelfoto: Werkzaamheden in de Zuidpolder, gecombineerd met een aantal schetsen van de te bouwen hindernissen (sfeerimpressie; niet de daadwerkelijke locatie van alle toestellen)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »