ZZF Rib Rally op de Oude maas voor kinderen met een zeldzame ziekte

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Zaterdag 16 juni 2018) vond de ZZF Rib Rally plaats in de Marina Haven van Barendrecht. Tijdens dit evenement mogen kinderen met een zeldzame ziekte samen met hun ouders en broertjes/zusjes meevaren op supersnelle boten.

Behalve dat het natuurlijk erg spannend was voor de kinderen (en ouders), leverde het vooral veel lachende gezichten op. Hiermee heeft de organisatie haar doel bereikt: Een glimlach waardoor kinderen even vergeten dat ze ziek zijn. Dit gebeurde dan ook veelvuldig door spectaculaire stunts met waterscooters in de pauze van de Rib Rally.

Rib Rally

Sara uit Dordrecht, die zelf lijdt aan een zeldzame ziekte spierdystrofie MDC1a, mocht samen met haar moeder en oud wethouder Lennart van der Linden de officiële opening verrichten. Na het oplaten van een tros ballonnen konden de snelle boten van start met de eerste rondvaart. De boten zijn belangeloos ter beschikking gesteld door de eigenaars/bedrijven en de schippers hebben de hele dag geholpen om de bezoekers met soms meer dan 100km/u rond te varen.

Wie niet op een boot zat kon toch ook een hoop lol beleven: Op de kade waren een heel aantal spelletjes voor de kinderen klaargezet en konden ze zich laten schminken. Uiteraard werd er ook gezorgd voor het eten en drinken voor de gasten.

ZZF

De ZZF Rib Rally wordt georganiseerd door Berkman Barendrecht in samenwerking met Stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF). Berkman neemt, samen met partners, een groot deel van de organisatorische taak op zich, aangevuld door de contacten van ZZF met families met kinderen die een zeldzame ziekte hebben. Dankzij sponsoren werd er geld opgehaald voor het Zeldzame Ziekten Fonds.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »