Open Podium in de Dorpskerk vol speelsheid en diepgang

BARENDRECHT – Het inmiddels al weer zevende Open Podium van Stichting Barendrecht Klassiek trok afgelopen zaterdag weer velen naar de oude Dorpskerk. Een traditie is inmiddels de opening door leerlingen van Jacinta Floor die ouders, opa’s en oma’s en andere vroege vogels verrasten met een keur aan beginnersstukjes op piano, gitaar en viool.

De keur aan andere muzikanten die hierop volgde, valt nauwelijks in détail te beschrijven, daarom een enkele sfeerimpressie.

Open Podium Barendrecht Klassiek

Mieke Kranendonk beklom als enige de steile trap naar het Dorpskerkorgel waar zij muziek van o.a. Gordon Young speelde, terwijl even later de als altijd sfeervol geklede Rosina Cival met haar uitstekende begeleider Sjoerd Brouwer liederen van Schumann zong. Terwijl de zon de oude muren van de Dorpskerk steeds meer in gloed zette, kon het goed opgekomen publiek genieten van een virtuoos uitgevoerde pianosonate van Van Beethoven door Nathalie Giesbers, een Divertimento van Mozart en muziek van Clara Schumann door het Ridder Trio.

Huub Nijs bewees deze middag opnieuw een betrouwbaar en allround begeleider te zijn van o.a. Riekje Kaptein (viool) die het publiek samen met Vera Giel aan de piano later nog verraste met werk van de Nederlandse componiste Henriëtte Bosmans. De jonge Erik Paans maakte veel indruk met zijn vertolking van een Concerto van De Beriot waarna hij zijn jongere broertje luidkeels aanmoedigde. En zo hoort het ook!

De Ridderkerkse Elsbeth Verheij liet horen dat zij, sinds haar eerste Open Podium in 2012, heel veel vordering in haar harpspel heeft gemaakt. De middag werd afgesloten door het Ripasso gitaarensemble o.l.v. Tom A-Tjak en met de door Yolande van den Berg getoonzette Afrikaanse gedichten die in een twee-eenheid met zangeres Gelske van der Duin zorgden voor een verstilde afsluiting van deze zo succesvolle dag.

Allen die hier niet met naam en toenaam zijn genoemd mogen zich verzekerd weten van de waardering van het publiek en SBK, dat zich voorneemt over twee jaar opnieuw een Open Podium te organiseren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »