9 juni: 5e Lions Fietstocht voor Present, toertocht vanaf IKEA van 80 of 100km

BARENDRECHT – Op zaterdag 9 juni organiseert Lions Club IJsselmonde voor de vijfde keer een recreatieve fietstocht voor en met Stichting Present. Na het succes en het enthousiasme van de deelnemers in vorige jaren verwachten de organisatoren bij deze lustrumeditie weer een flinke opkomst.

Zin om 9 juni mee te fietsen? Schrijf dan in via de website van Present en klik op “aanmelden Lions fietsrally 2018”. De inschrijving voor het meefietsen met een groep en voor de toertocht is beperkt, dus wacht niet te lang.
Of meld u op zaterdag 9 juni vanaf 10.00 tot 13.00 uur aan bij IKEA bij de entree van het restaurant op eerste etage. Deelname aan de fietstocht kost € 15, – per volwassene (2e persoon € 10, -. Kinderen tot 12 jaar gratis).

Fietstochten

Er wordt dit jaar een route gefietst met als thema: “De dijken van Barendrecht en IJsselmonde”. De deelnemers krijgen een routeboekje met informatie over de historie en bijzonderheden van de dijken waarover wordt gefietst. Een mooie manier om wat meer te leren kennen over de ontstaansgeschiedenis van Barendrecht en het eiland IJsselmonde en van de vroegere en huidige inrichting van de waterhuishouding op het eiland.

Er is dit jaar 1 route van ongeveer 25 km. U kunt die op eigen gelegenheid fietsen. Inschrijven bij IKEA is mogelijk vanaf 10.00 uur. Bij uw vertrek krijgt u wat te eten en een flesje water mee voor onderweg.

U kunt ook meefietsen met een groep onder begeleiding van een “gids” die onderweg wetenswaardigheden vertelt over de dijken en gemalen in de route, bijzondere boerderijen en het omringende polderlandschap. Er vertrekt een groep om 10.30, 11.00 en 11.30 uur. U dient zich hiervoor vooraf aan te melden op de website van Present.

Naast de recreatieve fietstocht wordt ook een toertocht van ca. 80 tot 100 km door de polders en over de dijken van de Hoeksche Waard georganiseerd. De toertocht vindt plaats onder leiding van een ervaren toerfietser. Vertrek is 9.30 uur vanaf IKEA Barendrecht. U dient u van tevoren op de website van Present Barendrecht in te schrijven. Daar vindt u ook de nodige informatie.

Hapje en drankje

De finish is op de Noldijk 126 bij de boerderij van Paul Casteleijn. Daar kunt u nog even nagenieten en met een hapje en een drankje napraten met elkaar over de opgedane indrukken.

Present

Present ondersteunt mensen die zelf de gezondheid, de middelen of het sociaal netwerk niet hebben om zaken op eigen kracht voor elkaar te krijgen. De opbrengst van de Lions fietstocht gaat daarom in zijn geheel naar Stichting Present.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »