Expositie in het gemeentehuis van Barendrecht: surrealisme, portretten en abstracte werken

BARENDRECHT – Tot zaterdag 21 april exposeren Ziyad Jad Elhak en Rebecca Siccama hun schilderijen in het gemeentehuis van Barendrecht. Rebecca en Ziyad exposeren samen omdat beide kunstenaars vanuit heel verschillende achtergronden kunst maken waarin zij zich laten inspireren door de Bijbel.

Gistermiddag werd de expositie geopend. Jacomien Glasbergen van Stichting Hart voor Barendrecht: “De expositie van beide kunstenaars mag bijzonder, ontroerend en indrukwekkend worden genoemd. In de bij de expositieneergelegde boeken is een reactie hoe beider werk wordt gezien en beleefd zeer welkom.” De expositie is te zien van 9 tot 21 april tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Kunstenaars

Ziyad Jad Elhak, 38 jaar, echtgenoot en vader van drie kinderen is in 2014 gevlucht uit de oorlog in Syrië. Ziyad is van origine Palestijn en daardoor stateloos. Rebecca Siccama, 53 jaar en inwoonster van Barendrecht geeft workshops schilderen en daar hebben Rebecca en Ziyad elkaar ontmoet. Hier is de verbinding tot stand gekomen, die zich uit in deze expositie.

Ziyad

Ziyad was in Damascus ondernemer en beheerde een eigen restaurant. Alles is platgebombardeerd. Hij was ook verhalenverteller en schrijver. In het Arabisch. In 2015 kwam hij in Barendrecht terecht, waarna het gezin via omzwervingen is herenigd. Hij schildert als hobby. Deze hobby geeft hem veel afleiding. Hij schildert portretten, maar ook surrealisme. Het is bijzonder dat Ziyad als moslim ook veel taferelen uit de Bijbel schildert en zo exposeert hij in het gemeentehuis met een gevarieerd geheel aan doeken op olieverf.

Rebecca

Rebecca is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in schilderen op leer. Daarnaast schildert zij abstract op doek en geeft zij workshops. In haar workshop ‘Profetisch schilderen’ komen ontmoeten en schilderen tezamen in een ontmoeting met jezelf, met elkaar en met God. Zij exposeert een aantal abstracte werken en bovendien heeft zij een viertal poppen aangekleed met haar schilderingen op leer, variërend van tassen, jasjes en rokken.

Op de foto: Jacomien Glasbergen (links) met kunstenaars Ziyad Jad Elhak en Rebecca Siccama.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »