Ertoe dóén tijdens Veranderdag: 150 vrijwilligers met 31 project aan de slag om plaatsgenoten een handje te helpen

BARENDRECHT – [Foto’s] Op zaterdag 24 maart organiseerde Stichting Present Barendrecht de 7e editie van de Barendrechtse Veranderdag. Bijna 150 vrijwilligers gingen in alle vroegte enthousiast en vol goede moed aan de slag om plaatsgenoten een handje te helpen

Na een gezamenlijke aftrap in de Ontmoeting (Dorpskerk) en het maken van een groepsfoto, trokken de vrijwilligers er op uit. Ze gingen naar 31 projectadressen in Barendrecht en Heerjansdam: bepakt en bezakt met klusmaterialen, tuingereedschappen, koffiekannen en lunches.

Veranderdag

Verdeeld over 31 projecten werd er door de vrijwilligers van alles gedaan. Zij zetten zich in voor plaatsgenoten die gebaat waren met de inzet van een groep vrijwilligers. Er werd geklust in tuinen, er werden kamers gesausd, tuinhekjes geplaatst en er waren uitjes met cliënten van Humanitas, Stichting IJsselmonde-Oost en ASVZ. Aansprekende bestemmingen, o.a. naar de Spido, de Pannenkoekenboot en de Alpacaboerderij aan de Essendijk. Ouderen van de Zonnebloem, Borgstede en Zorggroep de Toekomst gingen naar het Herinneringsmuseum waarna een heerlijke lunch klaarstond in de Triomfatorkerk. De uitjes met mensen met een beperking werden mede mogelijk gemaakt door een donatie van Stichting SSVGR.

Zowel vrijwilligers, hulpontvangers als maatschappelijke organisaties lieten na afloop weten dat het een geweldige dag was geweest. Een vrijwilliger: “Wat een héérlijke dag! En geweldig om te merken dat wat wij deden er ook echt toe dééd voor dit gezin!” Veel vrijwilligers hadden zich vooraf niet gerealiseerd hoe gemakkelijk het kan zijn om een ander zich gezien te laten voelen en een groot plezier te doen! Een vrijwilliger was na een project met cliënten van Humanitas vol bewondering: “Het was heel goed om eens even ‘out of my comfort zone’ te gaan en het was een ervaring die ik niet had willen missen. Ik heb nu ook meer dan ooit respect voor alle mensen die met zoveel liefde dagelijks voor deze mensen zorgen.

Sponsors

De organisatie was in handen van Present Barendrecht. Ook verleenden vele sponsoren hun medewerking aan deze dag. Zo schonk Albert Heijn Middenbaan lunchbenodigdheden, Boerderijwinkel Dorpzicht heerlijk fruit en Hoveniersbedrijf Paul Casteleijn viooltjes en potgrond voor de tuinen van diverse woonlocaties van Humanitas. Om de tientallen tuinierende vrijwilligers te kunnen voorzien van materialen leende GKB Groep tuingereedschap uit waarmee de klussen uitstekend geklaard konden worden. Onnink & Zn verleende medewerking door het beschikbaar stellen van technische materialen om diverse klussen te klaren. En de paastakken van het Rozenpakhuys geven de woonlocaties van Humanitas de komende weken een feestelijke aanblik.

Initiatief

De Veranderdag is van oorsprong een initiatief vanuit de PKN Kerken, maar is inmiddels uitgegroeid tot een evenement voor alle Barendrechters die zich in willen zetten voor een ander. Voelt u zich aangesproken en wilt u ook een keer aan de slag met een groep vrijwilligers? Dat kan! Bij Present Barendrecht kan iedere dag van het jaar een veranderdag zijn! Neem voor meer informatie contact op via: info@presentbarendrecht.nl.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »