Opening van nieuwe fysiotherapieruimte in Borgstede: Bewoners fietsen door digitale wereld

BARENDRECHT – Op dinsdagmiddag 16 januari werd de nieuwe oefenkamer van de Fysiotherapie Laurens geopend in Borgstede. Zij hebben onlangs via “Waardigheid en Trots” een Fietslabyrint ​met MOTOmed (trapfiets trainingsapparaat) geschonken gekregen.

Met het Fietslabyrint kunnen bewoners echte fietsbewegingen op het apparaat maken terwijl ze op een scherm (digitaal) verschillende fietsroutes afleggen. Op deze manier worden ze uitgedaagd om meer te bewegen.

Beweging

De bewoners van Borgstede worden op diverse manieren digitaal uitgedaagd. Zo kunnen zij oefenen met de Silverfit ALOIS (computerspellen voor mensen met dementie). ​Hierbij staat het bewegen hoog in het vaandel. Er staat ook een apparaat met oefeningen voor ouderen, een soort Wii. Ook is er een Braintrainer ​waarbij er meer gevraagd wordt van de hersenen. Sinds een half jaar is er ook een Tovertafel​ in huis, waarbij zowel het bewegen als de hersenen geactiveerd worden

Afgelopen dinsdag was er massale belangstelling en kon iedereen kennismaken met al deze digitale hulpmiddelen. De fysiotherapie Laurens is gespecialiseerd voor behandelen van de geriatrische patiënt. Zij werken zowel in Borgstede als in De Elf Ranken en behandelen zowel de bewoners intramuraal als mensen uit de wijk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »