Revitalisering van bedrijventerrein Dierenstein gaat van start: verbeteringen aan uitstraling van het gebied

BARENDRECHT – Gisteravond (Dinsdag 28 november 2017) heeft de gemeenteraad vergaderd. Met betrekking tot de revitalisering van het bedrijventerrein Dierenstein is besloten kennis te nemen van het definitieve ontwerp, de aanbestedingsprocedure, de planning en fasering, de communicatie en de kosten(raming).

Op 29 maart 2016 heeft de gemeenteraad van Barendrecht het projectplan Revitalisering Dierenstein namelijk al vastgesteld en besloten de openbare ruimte van het bedrijventerrein Dierenstein opnieuw te ontwerpen en nieuw aan te leggen. Het nieuwe inrichtingsprincipe geeft invulling aan een groot aantal wensen van ondernemers, aldus de gemeente. Daarnaast draagt het groot onderhoud van wegdek en fundering, riolering en begroeiing bij aan de uitstraling van het gebied. Zo kan het bedrijventerrein weer een aantal decennia mee.

Gefaseerde uitvoering

Om de bereikbaarheid en de bedrijfsvoering te waarborgen, wordt het plan gefaseerd uitgevoerd. De volgende fase start wanneer de voorgaande fase is afgerond. Per fase van het plan wordt een bedrijvenavond georganiseerd in het informatiecentrum (voormalig clubhuis Tourclub Barrhopoort). Daarnaast wordt iedere maand een ondernemersuur georganiseerd voor het delen van informatie, werk- en looptijden en het ontvangen van feedback.

Ook wordt iedere maand een nieuwsbrief verspreid en komt er een omgevingsapp met real time informatie over omleidingen, fasering, planning en werktijden. Daarnaast is de website ‘Barendrecht maakt meters’ beschikbaar voor actuele stremmingen en omleidingen en wordt op de gemeentelijke website informatie op hoofdlijnen gedeeld.

Warmtenet

Uit onderzoek blijkt dat het mogelijk is om op strategische locaties mantelbuizen aan te leggen om toekomstige aansluitingen voor een warmtenet mogelijk te maken. Een aanvullende subsidie wordt ingezet om tijdens de revitalisering de mantelbuizen aan te leggen. Parallel hieraan wordt actief ingezet op het motiveren van bedrijven om zich aan te sluiten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »