Per direct (extra) maatregelen na brand bij schoolgebouw aan de Schoener

BARENDRECHT – Er zijn per direct camera’s geplaatst bij OBS de Tweemaster aan de Schoener, zo heeft burgemeester van Belzen vanmiddag (Donderdag 2 november 2017) gemeld. De maatregelen zijn genomen na de recente vernielingen en brand(stichting)en bij o.a. deze en ook andere scholen.

De burgemeester van Barendrecht laat met betrekking tot de brand van gisteravond tevens weten dat de politie ‘momenteel onderzoekt of het gaat om een patroon of dat er sprake is van op zichzelf staande incidenten‘.

Toezicht

Naast het plaatsen van de camera’s heeft de gemeente ook de BOA’s opdracht gegeven om de locaties waar incidenten hebben plaatsgevonden extra in de gaten te houden: “Dit is aanvullend op de maatregel van enkele weken geleden, waarbij basisschool De Ark al extra in de gaten werd gehouden in verband met een nieuwe jeugdgroep aldaar die voor overlast zorgt.

Brandweer en politie zullen de komende tijd samen optrekken bij brand(jes) in Barendrecht, om mogelijke verdachte omstandigheden direct op te pakken.

Artikelfoto door: Jeroen & BarendrechtNU

Update 7 nov door Burgemeester van Belzen:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »