Bewoners van 'Het Station' aan het Zuideinde mogen niet "achteroverleunen en klagen"

BARENDRECHT – Begin dit jaar werd bekend dat het voormalige kantoorpand aan het Zuideinde 80 zal worden omgebouwd tot woonvoorziening. Een combinatie van starters/studenten, vergunninghouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) en seizoenswerkers moeten een woonruimte kunnen gaan huren in het pand.

Het pand met de naam ‘Het Station’ is inmiddels volledig gestript. Er wordt gewerkt aan het verkrijgen van de juiste vergunning(en), zo laat de burgemeester weten namens het college (Opmerking: Hier heeft enige tijd per abuis ‘wethouder van der Linden gestaan).

Toelatingsvoorwaarden

Wie woonruimte wil huren zal moeten voldoen aan een aantal ‘toelatingsvoorwaarden’, zo blijkt uit de informatie van de burgemeester. Hierin wordt o.a. gevraagd wat een vergunninghouder als huurder kan bijdragen aan het leven op Zuideinde 80. “Wil men achteroverleunen en klagen, dan is dit niet de plek. Wil men helpen in de fitnessruimte, maakt men contact en helpt men de buurman bij het Nederlands of iets anders; dan is men welkom“, aldus de burgemeester. Het is niet duidelijk of deze specifieke voorwaarde ook voor starters en seizoensarbeiders zal gaan gelden.

Het uitgangspunt is dat men samen de plek, maar ook de omgeving ervan, tot een succes maakt.” De initiatiefnemer van ‘Het Station’, ondernemer Michel van den Meerendonk, zal binnenkort ook gaan kijken hoe omliggende bedrijven hierbij kunnen worden betrokken.

Vertraging

In 2016 heeft Barendrecht 90 statushouders gehuisvest. De gemeente moet in 2017 nog huisvesting regelen voor 43 statushouders (gemeten op 1 augustus 2017). Het gaat in veel gevallen om gezinsherenigingen. De achterstand zou eigenlijk afgelopen zomer zijn weggewerkt, maar door vertraging met het pand aan het Zuideinde is dit nog niet gelukt, zo stelt de burgemeester.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »