Boek van KiKa-boer Rob van Egmond gepresenteerd, opbrengst voor KiKa

BARENDRECHT – De Barendrechtse boer Rob van Egmond, onder meer initiatiefnemer van De Kleine Duiker, heeft zaterdag zijn boek ‘Van kruiwagen naar KiKa-boer’. Locoburgemeester Dirk Vermaat nam ’s morgens in de bibliotheek het eerste exemplaar in ontvangst.

De verkoopopbrengst is voor KiKa. Het boek is voor 9,50 euro onder meer te koop bij The Read Shop aan de Middenbaan, die de opbrengst geheel doneert aan KiKa.

KiKa

Het boek beschrijft Van Egmond’s trektocht die hij in 2008 door de Achterhoek maakte om geld op te halen voor KiKa, het fonds voor onderzoek naar kinderkanker. De Achterhoek is voor Rob van Egmond een vertrouwde omgeving. Hij startte zijn leven in Barchem, nadat het gezin waarin hij in 1946 werd geboren in 1940 berooid vanuit Rotterdam moest vluchten na het bombardement op de stad. Een kruiwagen was in zijn eerste levensjaren zijn wieg en wandelwagen.

Op zijn trektocht in 2008 haalde Rob, reizend met paard-en-caravan, een geit, een kip en zijn hondjes, 25.000 euro op. De rondreis van 1.600 kilometer had een trieste aanleiding: de ziekte en het overlijden van Robs echtgenote Coby, eerder in 2008. Ze was al voor haar ziekte bezig voor KiKa. ,,Coby deed daar veel voor. Het doel van mijn avontuur is om voort te zetten waar Coby mee bezig was, op een creatieve, ludieke manier”, zei Rob destijds. Rob’s trektocht is nu te boek gesteld, inclusief herinneringen aan de beginjaren van zijn leven.

Foto: Rob van Egmond overhandigt zijn boek aan loco-burgemeester Dirk Vermaat.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »