Storing in spoortunnel van station Barendrecht: Inchecken nog niet mogelijk

BARENDRECHT – De spoortunnel van station Barendrecht heeft afgelopen nacht in storing gestaan. De storing begon om kwart voor twee. Het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht kon daardoor niet door de tunnel. De Thalys werd omgeleid.

Personeel van spoorbeheerder ProRail kwam ter plaatse. De verstoring van het treinverkeer was vervolgens rond 5:00 uur vanochtend (Dinsdag 4 juli 2017) opgelost. Het station heeft echter nog steeds last van een (stroom)storing waardoor in/uitchecken niet mogelijk is. De klokken en roltrappen buiten staan ook stil.

Informeren

De NS heeft personeel ingezet op station Barendrecht om reizigers te informeren. De OV-poortjes op omliggende stations staan open (minimaal 1) waardoor het station kan worden verlaten. Mensen die moeten overstappen wordt gevraagd op deze stations tussendoor in te checken. Eerder vanochtend (Dinsdag 4 juli 2017) werden reizigers verzocht zich bij de conducteur te melden om een ‘uitstel van betaling’ op te halen.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de problemen volledig zijn opgelost. Update 11:05 uur: Volgens de NS kan er inmiddels weer worden in/uitgecheckt:
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »