Jongeren organiseren Iftar-maaltijd in BLOK0180

BARENDRECHT – Marokkaanse en Turkse jongeren uit Barendrecht hebben in samenwerking met het jongerenwerk in BLOK0180 een Iftar-maaltijd georganiseerd. Een iftar is de avondmaaltijd tijdens de Ramadan. De jongeren hebben initiatief genomen om Syrische jongeren uit te nodigen om deze avond bij te wonen. Het idee is, eet lekker mee en ontmoet elkaar.

De jongeren zijn de avond begonnen met zaalvoetbal en zijn daarna de keuken ingedoken om het eten te bereiden. Met het mooie weer kon een BBQ ook niet missen. Ondanks dat het een beetje chaotisch verliep, stond alles uiteindelijk toch nog op tafel en werd het vasten gezamenlijk verbroken.

Onder het genot van een heerlijke maaltijd werden er discussies gevoerd over verschillende islam kwesties waar jongeren tegen aan lopen. De avond werd afgesloten onder het genot van een glaasje zoete Marokkaanse thee. “Wij van het jongerenwerk willen de jongeren bedanken voor hun inzet en bijdrage aan deze bijzondere en geslaagde iftar avond!“, aldus Nanouk de Bruin van Jongerenwerk Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »