Servicecentrum gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – De servicebalie van het Barendrechtse gemeentehuis gaat vanaf 1 juni één extra avond per week open. Momenteel is de publieksbalie van het gemeentehuis op maandag en woensdag tot 20:00 uur geopend. In de avonduren kunnen bezoekers alleen met een afspraak terecht.

Per 1 juni gaat de gemeente een extra avond open (donderdag): “Wij doen dit om beter aan te sluiten bij de wensen van onze inwoners. Er is een toenemende behoefte om na kantoortijden zaken met de gemeente te regelen.“, zo schrijft het college. Het doel van de gemeente is om 90% van de bezoekers aan de servicebalie binnen 5 minuten te kunnen helpen. “Na een jaar worden de nieuwe tijden geëvalueerd om te zien of zij bijdragen aan de beschreven doelen“.

Reisdocumenten bezorgen

Naast de aangepaste openingstijden heeft de gemeente de mogelijkheden onderzocht voor het laten thuisbezorgen van reisdocumenten. Er is besloten om hier (vooralsnog) niet aan te beginnen. Als belangrijkste reden noemt het college de hoge kosten voor inwoners en de gemeente én het kleine bereik van de bezorgdienst. “Bij het gangbare tarief van €4,95 maakt nog geen 10% van de inwoners gebruik van de bezorgdienst“, zo blijkt uit onderzoek van de gemeente. Het college verwacht dat deze kosten in de toekomst zullen dalen. Er zal daarom begin 2018 een nieuwe analyse worden gemaakt naar de kosten en het bereik.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »