Werkzaamheden van start voor waterweg in tunnel Heulweg

BARENDRECHT – De tunnel van de Heulweg is al jaren lang afgesloten voor auto’s. Hier wordt binnenkort een waterverbinding gerealiseerd tussen het noordelijke en het zuidelijke deel van de Blauwe Verbinding. Vanaf volgend jaar kunnen hier bootjes varen.

Naast de waterverbinding komen er een ruiterpad en een ecologische zone in de tunnel. Voor fietsers en voetgangers blijft de tunnel altijd toegankelijk, ook tijdens de werkzaamheden.

Werkzaamheden

Volgende week maandag (8 mei) starten de werkzaamheden voor de aanleg van de waterbak in de tunnel van de Heulweg. De eerste twee weken wordt het asfalt in de tunnel verwijderd en een deel van het fietspad omgeleid. In juni start de daadwerkelijke bouw van de waterbak. De toegang naar het parkeerterrein van het Zuidelijke Randpark blijft vanaf de Charloisse Lagedijk en Heulweg bereikbaar.

Naar verwachting zullen omwonenden weinig geluidsoverlast ondervinden van de werkzaamheden. In november 2017 wordt aan de zuidkant van de tunnel, gemeente Barendrecht, geheid.

Blauwe verbinding

De Blauwe Verbinding is een 15 kilometer lange waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het Zuidelijke Randpark, de Rhoonse Weide, het Buijtenland van Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht.

Het gaat om een recreatieve bevaarbare route die ook zorgt voor schoon water in het gebied, functioneert als waterberging én een ecologische verbinding legt tussen de verschillende groengebieden. Dankzij de Blauwe Verbinding is het stedelijk gebied straks via een waterroute verbonden met het buitengebied.

Artikelfoto, links: De tunnel van de Heulweg in 2015 (Foto: BarendrechtNU), rechts: De Heulweg eind 2016 (Foto: Google Streetview)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »