Caroline Boudewijns ontvangt Pluim en wordt toegezongen door leerlingen Dr. Schaepmanschool

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanochtend (Vrijdag 31 maart 2017) ontving Caroline Boudewijns een Barendrechtse Pluim uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde in de Dr. Schaepmanschool aan de Evertsenstraat in Barendrecht. Mevrouw Boudewijns kreeg de Pluim als blijk van waardering voor haar vrijwilligerswerk voor de Dr. Schaepmanschool en de buurt.

De hele school zong Caroline vanochtend (Vrijdag 31 maart 2017) toe en van iedere klas vertelde een kind iets aardigs of een leuke herinnering aan mevrouw Boudewijns. Op deze manier wilde de school Caroline bedanken voor haar inzet. Het moment kwam als een volledige verrassing voor Caroline.

Vrijwilliger

Mevrouw Boudewijns werkt 1 dag in de week vrijwillig als conciërge op de Dr. Schaepmanschool. Maar ook buiten werktijd is zij zeer betrokken bij de school. Regelmatig ruimt zij samen met haar man het glas dat op het schoolplein ligt op, zodat de kinderen de volgende dag weer veilig kunnen spelen. Ook spreekt zij de jeugd aan en vraagt hen alles netjes achter te laten. Toen zij signaleerde dat er ’s avonds brommers op het schoolplein kwamen, is dit adequaat opgelost met een slot op de grote ingang.

Ook heeft zij het schoolplein betrokken in de buurt WhatsAppgroep. Dankzij haar initiatief houden buurtbewoners gezamenlijk het schoolplein na schooltijd in de gaten en houden elkaar op de hoogte als er iets aan de hand is, zodat een probleem snel opgelost kan worden. Hiernaast was mevrouw Boudewijns vanaf de start betrokken bij de werkgroep die zich inzette voor het groene schoolplein. Als buurtbewoonster dacht zij mee over wat voor de buurt prettig zou zijn en hield zij buren hierover op de hoogte.

Burgemeester Van Belzen is trots op inwoners zoals mevrouw Boudewijns. “Wij koesteren inwoners zoals u, die zich op eigen initiatief dagelijks inzetten om de gemeente veilig, schoon en netjes te houden. Ik hoop dat u mensen om u heen inspireert om zich ook in te zetten voor de veiligheid en netheid van de eigen buurt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »