Thijs maakt rap over downsyndroom, oproep: vaders met hun kindje met down in beeld

BARENDRECHT – [Video] Thijs de Bruijn uit Barendrecht heeft in het kader van de aankomende Wereld Downsyndroomdag een rapnummer geschreven en opgenomen. Hij wil hiermee meer bewustzijn creëren voor kinderen met het Syndroom van Down, zoals zijn eigen dochter Eline.

Thijs: “Mijn dochtertje Eline is geboren met het Syndroom van Down. In het begin was ik boos en verdrietig, omdat ik (net als velen) het algemene negatieve denkbeeld had over deze groep. Maar zij heeft mijn kijk op de wereld positief veranderd. Het krijgen van een kind dat “anders” is betekent niet direct het einde van de wereld.

Muziek als antwoord

Om mijn dochter te laten weten dat zij er mag ‘zijn’ en om de negatieve tendens rondom Down Syndroom een positieve draai te geven heb ik een liedje gemaakt. Met dit liedje wil ik deze kwetsbare groep helpen en de tolerantie verhogen. Zou de wereld er niet een stuk mooier uit zien als iedereen gewoon mag zijn?

Vader en kind in beeld

Zijn vrouw Marike vult aan: “Er moet nog een clip bij het nummer worden gemaakt voordat het liedje echt gelanceerd kan worden. Het is de bedoeling om andere vaders met hun kindje met Down in beeld te laten komen.” Wil jij als vader van een kind met Down syndroom me helpen met het maken van de videoclip? Stuur dan een stukje film van jou met je zoon of dochter naar wij2.plaat [@] gmail.com, “dan verspreiden we samen een positieve boodschap!
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »