Marieke Schouten voorleeskampioen in Barendrecht

BARENDRECHT – Vorige week werd de jaarlijkse voorronde van de Nationale voorleeswedstrijd gehouden. Elf voorleeskampioenen traden voor het voetlicht in de bibliotheek van Barendrecht. Zoals altijd leverde het een spannende wedstrijd op, voor zowel leerlingen groep 7 en 8, leerkrachten, ouders, grootouders, de juryleden en de bibliotheekmedewerkers.

Voorlezen met plezier

Voor het publiek was het bijzonder om te zien met welk gemak de voorlezers plaats namen op de voorleesstoel. De goed gekozen fragmenten liepen uiteen waardoor er ademloos geluisterd werd naar Blauwe Plekken van Anke de Vries en gelachen werd om FF offline en Leven van een Loser van Jeff Kinney. Mede omdat het niveau van de voorlezers erg hoog was. Ze waren aan elkaar gewaagd zodat de jury er een flinke kluif aan had.

Winnares pakt de zaal in

Nadat juryvoorzitter Rineke Koek over alle voorlezers iets wist te vertellen kon zij een blij verraste Marieke Schouten (foto, voorgrond) van de Groen van Prinstererschool in Barendrecht vertellen dat zij door mocht naar de kwartfinale op 24 maart in Hellevoetsluis. Marieke heeft gewonnen omdat de jury vindt dat zij een geboren voorlezer is. Ze leest voor met rust en emotie.

Jury

In de jury zaten Eline Mijnster; bibliotheekmedewerker BARA, juryvoorzitter Rineke Koek; zij is zelf ook voorlezer geweest en kent daardoor alle ins and outs van het voorlezen. Rineke heeft vroeger in het onderwijs gewerkt en Bart van Dorp; medewerker in Barendrecht en eveneens afkomstig uit het onderwijs.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol isBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »