3.200 vrijwilligers-uren bij projecten van Present Barendrecht in 2016

BARENDRECHT – Het afgelopen jaar was een goed jaar voor Present Barendrecht. Nóg meer vrijwilligers dan het jaar daarvoor wisten de weg naar deze makelaar in vrijwilligerswerk te vinden: maar liefst 740 mensen staken de handen uit de mouwen tijdens ruim 100 projecten met een totaalinzet van 3200 vrijwilligers-uren.

Dat betekent ten opzichte van het jaar daarvoor een groei van 39% in aantal projecten en van resp. 5% en 9% in aantal actieve vrijwilligers en uren-inzet.

Prachtig resultaat

Een prachtig resultaat” volgens coördinator Pia van Dalen “omdat het toont dat Barendrechters er voor elkaar willen zijn. Zij willen letterlijk de handen uit de mouwen steken voor iemand die dat nodig heeft vanwege een persoonlijke situatie die zodanig is dat hij of zij het zelf even niet kan.” Met hulp van de vrijwilligers van Present krijgen deze mensen een duwtje in de goede richting en merken zij dat zij er net als ieder ander, toe doen.

Tegelijkertijd is het natuurlijk ook zo, vervolgt Pia, dat er zoveel schrijnende situaties zijn in de samenleving van vandaag (Dinsdag 17 januari 2017) dat dergelijke groeicijfers van onze organisatie mogelijk zijn. En dat is natuurlijk eigenlijk de schaduwzijde. Maar graag houden wij ons bij Present vast aan de positieve invalshoek: dat Barendrechters Present willen staan voor elkaar! Op basis van die ervaring gaan we vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet waarin nu alweer veel praktische en sociale projecten gepland staan.

Present

Meer informatie over de werkzaamheden van Present Barendrecht is te vinden op: presentbarendrecht.nl U kunt ook contact opnemen met coördinator Pia van Dalen via 06-11333830 of via info [@] presentbarendrecht.nl

Present is een non profit organisatie die, gesteund door giften van fondsen en bijdragen van lokale organisaties en ondernemingen, bruggen slaat tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen zijn. Nut en noodzaak van alle Present projecten wordt door maatschappelijke organisaties getoetst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »