Gratis vuurwerkbrillen van Pearle uitgereikt aan leerlingen De Zeppelin

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen woensdag reikte burgemeester Jan van Belzen in de Veiligheidspost aan het Middeldijkerplein vuurwerkbrillen uit aan de leerlingen van basisschool De Zeppelin. Hij deed dit samen met Martin Verschoof van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). De vuurwerkbrillen zijn gratis ter beschikking gesteld door Pearle Barendrecht. Namens hen was Nicole Donkervoort aanwezig.

Vooraf volgden de groepen 7 en 8 van basisschool De Zeppelin een les ‘Veilig omgaan met Vuurwerk. De gratis vuurwerkbrillen zijn tot en met 31 december af te halen bij de winkels van Pearle (zolang de voorraad strekt).

Vuurwerkverwoningen

Burgemeester Jan van Belzen: “Helaas zijn er elk jaar weer veel vuurwerkverwondingen en slachtoffertjes te betreuren. Met deze les willen we de kinderen bewust maken van het feit dat vuurwerk leuk kan zijn, maar ook best wat risico’s met zich meebrengt. Met de informatie van vanmiddag (Vrijdag 9 december 2016) én het gratis beschikbaar stellen van de vuurwerkbril hopen we veilig gedrag te stimuleren en oogletsel door vuurwerk te voorkomen. Ook hebben we de kinderen laten zien dat het van groot belang is dat hulpverleners hun werk moeten kunnen doen.

Vuurwerkbril

Pearle Opticiens: “Afgelopen Oud & Nieuw hebben 160 mensen aan in totaal 200 ogen oogletsel door vuurwerk opgelopen. 41% van alle slachtoffers was omstander en stak dus zelf geen vuurwerk af. In 73 ogen is er sprake van blijvend letsel. 15 mensen zijn blind aan één oog geworden en één oog is zelfs volledig verwijderd. De gemiddelde leeftijd van de slachtoffers was 26 jaar.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »