Jeugdlintje voor 5 kinderen (9-15 jaar) die zelfdoding bij spoor Barendrecht voorkomen

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Vrijdag 2 december 2016) ontvingen Charlotte Jansen (14), Anne-Fleur den Dekker (15), Boaz Hage (13), Unique van den Heuvel (13) en Robin van Kooij (9) een Barendrechts Jeugdlintje uit handen van burgemeester Van Belzen. Zij kregen deze uitgereikt in het gemeentehuis. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s waren uiteraard aanwezig bij deze bijzonder gebeurtenis.

De kinderen ontvingen het Jeugdlintje voor hun moedige gedrag op zaterdag 25 juni 2016. Die avond hebben zij een jonge vrouw ervan weten te weerhouden het spoor op te lopen in een poging zichzelf van het leven te beroven. Mevrouw Tellekamp, moeder van Robin kreeg als waardering voor haar rol een bos bloemen overhandigd.

Heldendaad

Zaterdagavond 25 juni zagen de kinderen bij het spoor ter hoogte van de Dierensteinweg een jonge vrouw richting het spoor lopen. Zij was niet aanspreekbaar. De kinderen hebben haar niet aan haar lot overgelaten maar zijn naar haar toegegaan en hebben haar ervan weten te weerhouden over het hek langs het spoor te klimmen.

Waardering

Sonja Tellekamp heeft de hulpdiensten gealarmeerd en samen met de kinderen de jonge vrouw bij het hek weg gekregen. Burgemeester Van Belzen: “Ik vind het heel bijzonder dat deze kinderen op zo’n jonge leeftijd al zulk verantwoordelijk gedrag hebben getoond. Omkijken naar elkaar is niet alleen belangrijk, het is onze burgerplicht. Wij zijn het in onze samenleving aan elkaar verplicht om elkaar te helpen in moeilijke situaties en geen overlast te veroorzaken. Helaas is het vervullen van je burgerplicht tegenwoordig lang niet altijd meer een vanzelfsprekendheid. Daarom zijn deze kinderen des te meer een voorbeeld voor anderen. Ik ben als burgemeester heel trots op dappere, jonge mensen zoals zij. Zij zijn lokale helden.

Lees hier het volledige verhaal van eerder dit jaar terug: Kinderen voorkomen zelfdoding bij spoor Barendrecht, ouders super trotsBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »