Feest bij de Snuffelmarkt van de Dorpskerk: €300.000 in 25 jaar tijd

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag (12 november) vierde de Snuffelmarkt van de Dorpskerk in Barendrecht dat zij 25 jaar geleden zijn begonnen met de verkoop van tweedehands spullen.

Wat is begonnen als een actie op Koninginnedag om geld bij elkaar te krijgen voor een nieuw orgel, is uitgegroeid tot wat de Snuffelmarkt nu is: een wekelijkse markt met openingstijden op de zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Met dubbeltjes en kwartjes is in 25 jaar het mooie bedrag van 300.000 euro bij elkaar gebracht.

Dorpskerk & Ontmoeten

Dit geld is besteed aan projecten in en rond de Dorpskerk. Om een paar dingen te noemen: restauratie en onderhoud van het orgel, het opknappen van stoelen, nieuw meubilair en vloerbedekking in de consistorie, restauraties van de kerkmuren en het onderhoud van de gebouwen.

Naast het doel om geld te werven is de Snuffelmarkt bovenal een plek waar mensen elkaar elke week kunnen ontmoeten, met of zonder een kopje koffie.

Namens de kerkenraad is de Snuffelmarkt in het zonnetje gezet door een heerlijke middag en avond voor alle (ex) vrijwilligers te organiseren met toespraken. hapjes, drankjes en een maaltijd.

Kerstmarkt

Op zaterdag 19 november start de jaarlijkse verkoop van kerstartikelen. Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur is de Snuffelmarkt geopend. Er zijn weer veel bijzondere artikelen gebracht die zeer de moeite waard zijn, zoals de echte ouderwetse kerstboomversieringen.

WinterFeest

Op zaterdag 10 december wordt in het centrum van Barendrecht het traditionele WinterFeest gehouden. De Snuffelmarkt is hiervan een onderdeel. Het blijft op deze dag mogelijk om spullen te komen brengen, dit kan via het hek aan de Piet Heinstraat. In zaal De Ontmoeting is een stand te vinden met CD’s.

Eind van het jaar

Op de zaterdagen 24 en 31 december is de Snuffelmarkt gesloten. Vanaf 7 januari gaan de deuren weer open en starten we het nieuwe jaar 2017.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »