Kerstboom

BARENDRECHT – Een initiatief om eenzame ouderen een gezellig kerstfeest te bezorgen, dat is precies waar Renate Buik Stevens uit Barendrecht momenteel aan werkt. Het idee begon relatief kleinschalig: 10 ouderen een gezellig kerstfeest en diner aanbieden op een mooie locatie. Inmiddels zijn er echter al 35 plekken voor het feest gesponsord waardoor de plannen zijn opgeschaald. Renate: “Het diner en de locatie is inmiddels rond“, het feest zal op maandag 19 december plaatsvinden bij Van der Valk.

Van der Valk heeft ook direct de eerste 10 diner-vouchers (t.w.v. €25 per stuk) gesponsord. Met de sponsoring van één voucher kan één oudere een kerstfeest worden aangeboden. Daarnaast heeft de gemeente Barendrecht 20 vouchers gesponsord en zijn er in de losse verkoop 5 vouchers gesponsord. Wie een voucher wil sponsoren kan dit doen door een privé bericht naar Renate te sturen via Facebook. Via deze weg zullen verdere instructies worden toegezonden.

Eenzame ouderen

Renate zal via diverse zorginstanties uitzoeken welke eenzame ouderen met het kerstfeest een leuke dag kan worden bezorgd (suggesties aandragen van eenzame ouderen is mogelijk via Facebook). Hoeveel dit er uiteindelijk zullen worden hangt af van de hoeveelheid sponsors: “In eerste instantie dacht ik als we nu eens 50 ouderen zouden kunnen verwennen… inmiddels heb ik na dit tempo mijn doel aangepast“, aldus Renate. Iedereen die als vrijwilliger een handje zou willen helpen, met de organisatie vooraf of op de dag zelf, kan zich hiervoor melden bij Renate. Zo wordt er bijvoorbeeld nog een donateur gezocht die het smartlappenkoor (á €150) wil sponsoren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »