Barendrechtse Waarderingsspelden voor de heer en mevrouw Veenman

BARENDRECHT  – Afgelopen dinsdag (4 okt) ontving de heer C. Veenman een Barendrechtse Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde in ‘D’Ouwe school’, het verenigingsgebouw van de Historische Vereniging Barendrecht (H.V.B.).

Mevrouw A.S.G. Joosse-Veenman is kortgeleden overleden, maar ook aan haar was de Waarderingsspeld toegekend. Daarom mocht haar dochter deze bij uitzondering postuum in ontvangst nemen. De heer en mevrouw Veenman hebben zich jarenlang vrijwillig ingezet voor de H.V.B.

Historische Vereniging Barendrecht

Zowel de heer als mevrouw Veenman hebben zich sinds 1984 ingezet voor de H.V.B. In dat jaar kwam de Historische Vereniging in het bezit van de nalatenschap van de heer Schop. Deel daarvan waren 80 filmrollen, waaronder 20 akten die geschreven waren in ‘Oude Schrift’. De heer en mevrouw Veenman hebben samen met een groep andere leden van de vereniging een cursus ‘Oude Schrift’ gevolgd en hebben meegeholpen de akten te transcriberen (vertalen vanuit Oude Schrift).

Daarnaast heeft meneer Veenman zich ingezet voor de werkgroep genealogie, waarvoor hij kaartjes heeft uitgeschreven voor het kaartenbaksysteem met Doop-Trouw-Begraafakten. Mevrouw Veenman heeft daarnaast ook geholpen met het uitzoeken van oude foto’s en heeft advertenties en artikelen uit De Schakel van 1945 tot 1991 uitgeknipt en in mappen gesorteerd.

Foto: Gemeente BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »