Uitstel voor opening Het Kruispunt: teveel werkzaamheden nog niet afgerond

BARENDRECHT – [Foto’s] De werkzaamheden voor de verbouwing van Het Kruispunt zouden inmiddels moeten zijn afgerond voor de openstelling van morgen. Deze opening gaat echter niet door omdat er nog teveel werkzaamheden gaande zijn waardoor het niet mogelijk en verantwoord is om bezoekers binnen te laten.

Behalve de buitenkant van het gebouw moet er ook binnen nog een hoop gebeuren. Schilderswerkzaamheden, de inrichting van horeca (keuken) en bibliotheek (boeken en kasten), stoelen, tafels, brandinstallaties controleren, lampen ophangen, elektriciteitsleidingen trekken, vloeren schoonmaken, de lift installeren en andere werkzaamheden werden vanmiddag (Vrijdag 30 september 2016) allemaal nog uitgevoerd. In vrijwel ieder hoekje van het gebouw moest nog wel iets gebeuren.

Proefweken

De verwachting is dat alle werkzaamheden op 5 november helemaal zijn afgerond. Voor die dag staat de “grote officiële opening” gepland. Tot dit moment zijn er ‘proefweken’: bezoekers kunnen alvast in Het Kruispunt komen kijken, maar nog niet alles zal dan gereed zijn. In plaats van morgen (Zaterdag 1 oktober 2016) mikt de gemeente nu op aanstaande donderdag(avond) 6 oktober voor de start van deze proefweken. Op deze dag staat namelijk ook de eerste theatervoorstelling op het programma.

Ondanks dat er de afgelopen weken door heel veel mensen hard gewerkt is om de verbouwing af te ronden, moeten er toch nog belangrijke punten op de i gezet worden. De gemeente kiest ervoor de inwoners van Barendrecht meteen de hoogste kwaliteit te kunnen bieden. Daarom opent Het Kruispunt haar deuren pas als die kwaliteit geboden kan worden“, aldus de gemeente.

Uitstel

De wethouders Lennart van der Linden en Ingeborg Monhemius maakten het uitstel vanmiddag (Vrijdag 30 september 2016) bekend tijdens een ‘preview‘ door het gebouw voor de media. “We staan hier vol trots omdat dit gebouw echt een prachtige nieuwe voorziening is voor álle Barendrechters”, aldus Van der Linden. ,,Het halen van de openingsdatum was al een uitdaging, het uitstel van de start van de proefweken is echt onvermijdelijk gebleken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »