Sport en spel tijdens Het Olympisch Dorp op De Bongerd

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Donderdag 18 augustus 2016) konden zo’n 150 kinderen een dag lang sporten en spelen tijdens het Olympisch Dorp op de Bongerd. De Buurtsportcoach organiseerde dit jaarlijkse gratis evenement inmiddels voor de derde keer en krijgt daarbij hulp van lokale sportclubs zoals CAV Energie en KV Vitesse.

De 18 teams met kinderen openden het Olympisch Dorp met het ontsteken van het Olympisch vuur, een vlaggenparade en de gezamenlijke warming-up. Daarna gingen alle teams aan de slag met de spelletjes. ‘s Middags werd er samen geluncht bij het Holland Limo House, waar de limonade altijd klaar staat.

Sport en spel

Verspreid over een aantal velden waren ongeveer 20 sporten en spelletjes klaargezet. De buikglijbaan was vanwege het zonnige weer erg populair, maar ook op de springkussen-stormbaan werd fanatiek gestreden. Andere sporten waren oa voetbal, korfbal, boogschieten, hockey en hardlopen.

Aan het eind van de dag hebben de teams met de meeste punten een prijs ontvangen en is ook het meest sportieve team beloond met een beker.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »