Nieuwe gevel voor Het Kruispunt: Van zwart-wit naar goudgeel

BARENDRECHT – [Foto’s] Over anderhalve maand staat de oplevering van het vernieuwde Kruispunt op de agenda (1 okt 2016). De kenmerkende zwart-witte beplating werd enkele weken geleden al van de gevel gehaald. Sinds deze week zijn de werklieden begonnen met het aanbrengen van de nieuwe goudgeel gekleurde panelen.

Woensdagochtend verscheen het eerste nieuwe paneel op de gevel, inmiddels zijn er meer panelen aangebracht.

Gevel

De gevel is van geanodiseerd aluminium in brons-messingachtige kleuren. Ook de isolatie van het gebouw is vervangen door een hoogwaardig alternatief. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verlagen van het maaiveld tussen de Binnenlandse Baan en de theaterzalen.

De architect over de gevel: “De stroken van verschillende breedte ogen als een gordijn , de subtiele welvingen en dieptes zorgen voor een interessant schaduwspel dat de gevel verlevendigt en gedurende de dag doet veranderen. Het materiaal en de toepassing ervan geven de theaterzaal een chique maar terughoudende uitstraling die past bij het karakter van Barendrecht.” (bekijk en beluister hier de volledige presentatie terug)

Renovatie

Het renoveren van de theatergevels en de aanpassing aan het maaiveld kosten in totaal €720.000. Hiervan is €590.000 voor de werkzaamheden aan de nieuwe gevel en €130.000 voor het verlagen van het maaiveld.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »