Hospice ontvangt cheque van €4.500 van Hemelvaart Motorrit

BARENDRECHT – [Foto’s] Het in aanbouw zijnde Hospice aan de Voordijk in Barendrecht heeft vanmiddag (Zaterdag 21 mei 2016) een cheque ontvangen van de organisatie van de Hemelvaart Motorrit. De jaarlijkse motorrit haalt iedere editie geld op voor Barendrechtse goede doelen.

Johan Warnar (voorzitter Hospice Barendrecht) ontving uit handen van Petra de Mol (organisatie Hemelvaart Motorrit) een cheque van €4.500 namens de 215 deelnemers van de motorrit. Een recordbedrag in de geschiedenis van 22 edities Hemelvaart Motorrit. Behalve dat de organisatie dit jaar minder kosten had dankzij sponsoring van ondernemers, waren veel ondernemers bereid extra veel te doneren voor het Barendrechtse goede doel.

Bouwen

In het gebouw van het Hospice aan de Voordijk wordt de komende weken nog keihard gewerkt. De officiële opening staat gepland voor vrijdag 8 juli, waarna er op zaterdag 9 juli een open dag zal zijn waar alle geïnteresseerden een kijkje kunnen komen nemen in het Hospice.

Er hebben zich inmiddels 140 vrijwilligers aangemeld om minstens 4 uur per week vrijwilligerswerk uit te voeren in het Hospice. Van hen volgen er 80 momenteel een cursus om voorbereid aan de slag te kunnen gaan.

Hospice: “Intensief geleefd

Het Hospice gaat een huiselijke warme omgeving bieden voor mensen (samen met familie en verwanten) die een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden. Over een aantal weken zal er begonnen worden met het inrichten van het Hospice, hierbij zal worden gestreefd naar een zo huiselijk mogelijke omgeving. Voorzitter Johan Warnar: “Natuurlijk gaan er hier mensen dood, maar er wordt hier intensief geleefd. Als je weet dat je nog maar 2 of 3 maanden hebt, dan wil je die ten volle uitnutten. En dat is wat hier gaat gebeuren: hier wordt intensief, intens geleefd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »