Kruidenier Koerier rijdt 1000ste rit in Barendrecht

BARENDRECHT – Anderhalf jaar geleden, in augustus 2014, ging het project Kruidenier Koerier van stichting KijkOpWelzijn van start. De boodschappendienst biedt uitkomst voor iedereen die tijdelijk of langere duur zelf niet de deur uit kan en ook geen hulp uit de omgeving kan krijgen. De 250st rit werd begin 2015 door de vrijwilligers gereden.

Na anderhalf jaar hebben we de afgelopen week de 1000ste rit gereden”, vertelt coördinator Peter Posthumus. “Mevrouw Zwaal uit Barendrecht was blij verrast toen ze een prachtig boeket bloemen overhandigd kreeg uit handen van de chauffeur en bijrijder.” Als extra attentie ontving mevrouw Zwaal tevens haar boodschappen van deze week gratis.

Hoe werkt het

Wilt u gebruikmaken van de Kruidenier Koerier, dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur met (0180) 611 554 bellen. Tijdens het telefoongesprek wordt beoordeeld of u aan de voorwaarden voldoet om gebruik te maken van de Kruidenier Koerier. De kosten zijn € 2 per keer. U kunt ook een strippenkaart kopen van € 20 voor 11 keer.

Vrijwilliger worden

Wilt u een bijdrage leveren aan de maatschappij en vrijwilliger worden voor de Kruidenier Koerier? Vrijwilligers krijgen eerst een training voordat zij mogelijk aan de slag kunnen gaan. Kijk voor meer informatie op kijkopwelzijn.nl, stuur een e-mail naar kruidenierkoerier [@] kijkopwelzijn.nl of bel op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur met (0180) 611 554.

Foto: KijkOpWelzijn

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »