Jeugdwijkteam Barendrecht Noord/Binnenland op bezoek in De Kuip

BARENDRECHT – Gisteren (Woensdag 16 december 2015) mocht het jeugdwijkteam uit Barendrecht Noord/Binnenland een bezoek brengen aan stadion de Kuip. Dit bezoek was onderdeel van de wijktrainingen die het team kreeg van Feyenoord. Tijdens deze trainingen stonden aspecten als samenwerken, elkaar helpen en luisteren naar elkaar centraal.

Ter afsluiting van het project mochten zowel de jongens en ouders onder begeleiding van Feyenoord en de Buurtsportcoach Barendrecht, stadion de Kuip bezoeken.

Opdrachten

In het stadion kregen de jongens (groep 3 t/m groep 8) een aantal leuke opdrachten welke aansloten op het huidige project. Zo is er in de Giovanni van Bronckhorst Academy gewerkt aan een aantal leuke groepsopdrachten waarbij de jongens kennis maakten met o.a. zelfreflectie, presenteren en leren elkaar in te schatten.

Als vervolg op het huidige project zal het wijkjeugdteam zich in 2016 naast voetballen en samen spelen zich inzetten voor de sociale cohesie in de wijk Binnenland/Noord. Denk hierbij aan een wijksportdag voor leeftijdsgenoten en een vader/moeder kind toernooi in de wijk! Daarnaast zal het team zich proberen te kwalificeren voor het NK straatvoetbal, waarbij de samenwerking met Feyenoord actief blijft.

Jeugdwijkteam

Het wijkjeugdteam is samengesteld uit jongens woonachtig in Barendrecht Binnenland/Noord. Lijkt het jou ook leuk om samen met de Buurtsportcoach iets te betekenen voor jou wijk, school, sportvereniging of andere groep. Neem dan snel contact op met buurtsportcoach [@] kijkopwelzijn.nl !Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »