De Baerne, Barendrecht

BARENDRECHT – In onderstaande open brief uiten de vrijwilligers van de Barendrechtse ToBe afdeling hun teleurstelling over de opstelling van de Barendrechtse gemeenteraad. De vrijwilligers vinden de keuze om ToBe niet te (blijven) steunen onbegrijpelijk:


Over de opstelling van de gemeenteraad omtrent de toekomst van ToBe Cultuurcentrum zijn wij zeer teleurgesteld.

Wij, de vrijwilligers van de afdeling ToBe Barendrecht, kunnen niet begrijpen dat het muziekonderwijs en de daaraan gekoppelde goedlopende activiteiten zomaar ter ziele gaan. Het is een levendige muziekschool waar door bekwame docenten met veel enthousiasme les wordt gegeven.

Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd voor een meer dan volle Baernezaal. Ook voor de afdeling Kunst en Design van ToBe is het een grote domper. De docenten geven vol enthousiasme les aan mensen die er heel veel plezier aan beleven. Door dit besluit van de gemeente zijn ook zij de dupe.

Onlangs was er nog het Sinterklaasconcert waar zeer jonge kinderen vol trots hun vorderingen op de piano aan Sint Nicolaas lieten horen en een Groot Meespeelorkest met jonge muzikanten die de mooiste sinterklaasliedjes ten gehore brachten. De Baernezaal was gevuld met gemotiveerde en blije mensen die genoten van de muziek van hun kinderen en kleinkinderen. De raadsleden hadden daar eens naar moeten komen luisteren. Dan weten ze wat er verloren zal gaan. Zal het nooit meer worden zoals het nu is?

Fouten zullen er overal worden gemaakt, daar kunnen wij niet over oordelen. Maar de Barendrechtse bestuurders hadden alerter kunnen zijn op de financiële ontwikkelingen bij ToBe. Het tekort is niet plotseling ontstaan.

De overgebleven ToBe gemeenten vinden het tenminste belangrijk dat de lessen en cursussen op deze manier door blijven gaan. Zij willen ToBe wel een nieuwe kans geven.

De vrijwilligers van ToBe Cultuurcentrum BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »