Intentieverklaring voor sociale huurwoningen in Lagewei en Vrouwenpolder ondertekend

BARENDRECHT – Vanmiddag (Maandag 14 december 2015) ondertekende wethouder Ingeborg Monhemius, projectwethouder Vrouwenpolder/Lagewei, samen met Alfred van den Bosch, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonvisie in het gemeentehuis van Barendrecht de intentieverklaring voor de gronduitgifte ten behoeve van het bouwen van sociale huurwoningen in de wijken Lagewei en Vrouwenpolder.

De overeenkomst heeft een looptijd tot 1 januari 2018. De bedoeling is dat de grond voor die tijd is uitgegeven aan Stichting Woonvisie.

Achtergrond

De gemeente heeft in diverse beleidsdocumenten vastgelegd dat in de wijken Vrouwenpolder en Lagewei in Barendrecht sociale huurwoningen dienen te worden gerealiseerd. De gemeente is met diverse woningcorporaties gesprekken aangegaan om dit concreet in te vullen. Woonvisie uit Ridderkerk wil overgaan tot het realiseren van sociale huurwoningen in deze wijken. Woonvisie heeft woningbezit in Ridderkerk en Albrandswaard en ziet met de bouw van woningen in Barendrecht kansen haar ambitie om een sterke corporatie aan de zuidrand van Rotterdam te zijn, waar te maken. Mocht het komen tot daadwerkelijke gronduitgifte, dan gaat Woonvisie voor eigen rekening en risico sociale huurwoningen realiseren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »