Sinterklaas swingt de pan uit bij aankomst op Het Kompas

BARENDRECHT – [Foto’s] De kinderen van basisschool Het Kompas zaten vanochtend (Vrijdag 4 december 2015) in spanning te wachten op de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet. Op het schoolplein werd in afwachting van de Sint flink gezongen en gedanst.

Toen de eerste Pieten werden gesignaleerd kon Sinterklaas uiteraard ook niet meer ver weg zijn. Hij bleek ook heel dichtbij te zijn, maar wel op het dak van de school. De Sint en Piet waren de weg even kwijt en zijn daardoor het dak opgelopen. Toen viel ook nog de deur achter ze dicht. Oeps!

Zingen en dansen

Een touw, ladder en sprong op een groot doek waren moedige pogingen, maar het probleem werd uiteindelijk opgelost door de magische krachten van de hunebed steen. Sinterklaas kon hierdoor rustig naar beneden klimmen en samen met de kinderen liedjes zingen en dansen. Ondanks zijn hoge leeftijd toverde de Sint nog behoorlijk wat dansmoves tevoorschijn.

Na de ontvangst is iedereen weer naar de (warme) klaslokalen gegaan om op een klasbezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet te wachten.

Foto’s

Heeft u ook foto’s gemaakt van de Sinterklaas aantocht en/of viering op (basis)scholen in Barendrecht? Stuur uw foto hier in naar BarendrechtNU. Een artikel met alle foto’s volgt later.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »