Hospice de Reiziger, Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – Het Oranje Fonds heeft Hospice de Reiziger in Barendrecht het prachtige bedrag van € 40.000,- toegekend voor de inrichting van de gastenkamers. Het ‘bijna thuis huis’ is hier meer dan blij mee en bedankt het Oranje Fonds hartelijk voor de bijdrage.

De Hospice gaat een plek bieden aan mensen in de terminale fase van hun leven als zij deze periode niet thuis kunnen of willen doorbrengen.

Zie ook: Inschrijvingen van start voor Santa Run Barendrecht 2015

Hospice de Reiziger

In de monumentale boerderij aan de Voordijk 332 in Barendrecht, komt in 2016 een hospice voor gasten uit de regio Midden-IJsselmonde. Het ligt in de bedoeling dat er begin 2016 wordt gestart met de verbouwing van de boerderij en dat in de tweede helft van 2016 de eerste gasten komen. De bijdrage van het Oranje Fonds is dan ook meer dan welkom als steun voor dit prachtige project, waar de mens centraal staat.

Voorzitter Johan Warnaar: “Als stichting moeten we het voor een groot deel hebben van gulle gaven van instellingen zoals het Oranje Fonds. U zult begrijpen hoe blij we zijn met het toegekende bedrag waarmee we de gastenverblijven volgens de modernste richtlijnen kunnen inrichten.

Zie ook: Cheque van €1.000 voor Hospice Barendrecht

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen, initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door ‘Vrienden’ en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »