Middeldijkerplein, Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft het bedrijf LapLab gevraagd om hardlooproutes in onze gemeente uit te zetten en hiervoor markeringen aan te brengen op de straat. De gemeente vroeg daarbij om leuke en comfortabele hardlooproutes.

LapLab: “We noemen het project #baRUNdrecht om straks duidelijk zichtbaar te zijn op de sociale media. We gaan om te starten een 5km en 10km aanleggen en wellicht in de toekomst uitbreiden met een 15km route door de nieuw ingerichte Zuidpolder.

Markeringen

De routes voor de 5 en 10 kilometer zijn inmiddels uitgestippeld en zullen in het voorjaar van 2016 zichtbaar zijn op de straat aan de baRUNdrecht logo’s. De 5km route zal herkenbaar zijn aan de groene markeringen en de 10km route aan de blauwe markeringen. Op de markering zie je direct hoeveel kilometer je al hebt afgelegd vanaf het startpunt.

LapLab daagt hardlopers uit om je snelste tijd te delen op social media: “Welke tijd zet jij in het voorjaar neer? Laat het ons weten op twitter en instagram via #baRUNdrecht

Hardlooproutes

Het startpunt van de hardlooproutes ligt op het Middeldijkerplein en er zal worden vertrokken over de Middeldijk richting Rhoon. Via de Smithoekse Baan loopt de route naar de Voordijk, om vervolgens richting het oude centrum van Barendrecht te gaan. De route vervolgt via de Dorpsstraat naar de 2e Barendrechtseweg en via de Kilweg weer terug naar het start en finish punt op het Middeldijkerplein.

Halverwege de Voordijk kan je beslissen om niet de 10km af te leggen, maar af te slaan naar de Carnisserbaan om de ‘shortcut’ van 5km te lopen. LapLab: “Beide hardlooprondjes zijn snelle en prettige looproutes, ze kruisen amper verkeerslichten en snelverkeer en het is veilig hardlopen over groene lanen en dijken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »