Pluim / Veer

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht geeft dit jaar alle mantelzorgers een Pluim in de vorm van een geldbedrag van 50 euro. Zij geeft hiermee een blijk van waardering voor de langdurige en intensieve zorg die mantelzorgers geven aan één of meerdere inwoners van Barendrecht. De Pluim voor Mantelzorgers kan tot 1 december 2015 aangevraagd worden.

Wethouder Ingeborg Monhemius: “Mantelzorgers zijn heel erg belangrijk voor onze samenleving. De waarde van mantelzorgers is niet in geld uit te drukken. Met hun hulp kan iedereen zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving.

Criteria

Om voor de Pluim in aanmerking te komen, gelden de volgende criteria:

  • De persoon die de mantelzorg ontvangt is een inwoner van Barendrecht;
  • De mantelzorger zorgt voor een naaste die chronisch ziek, lichamelijk of verstandelijk beperkt, psychisch ziek of verslaafd is;
  • De mantelzorger wordt niet betaald voor de uitvoering van de zorgtaken;
  • De mantelzorger voert de zorgtaken gemiddeld 8 uur per week of meer en minimaal 3 maanden uit;
  • De zorgontvanger zou zonder de mantelzorg méér professionele zorg nodig hebben.

Aanvraagformulier

De Pluim voor Mantelzorgers moet door de mantelzorger én de zorgontvanger gezamenlijk aangevraagd worden. Het aanvraagformulier is te downloaden (PDF), maar kan ook afgehaald worden bij de receptiebalie in de hal van het gemeentehuis en bij KijkopWelzijn (Binnenlandse Baan 30). Het Steunpunt Mantelzorg van KijkopWelzijn heeft het aanvraagformulier ook verspreid als bijlage bij hun nieuwsbrief.

Meer informatie

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Vakondersteuning van de gemeente Barendrecht via telefoonnummer 14 0180 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur). Indien mantelzorgers twijfelen of zij mantelzorger zijn of andere vragen hebben over mantelzorg kunnen zij altijd contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van KijkopWelzijn (0180-691801, mantelzorg@kijkopwelzijn.nl).

Foto: emdot (CC)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »