Bladkooi, Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – Het najaar gaat gepaard met bomen en struiken die hun bladeren verliezen. Om de overlast en onveiligheid zoveel mogelijk te beperken, ruimt de gemeente jaarlijks het blad op. U kunt de gemeente daarbij een handje helpen door alle bladeren die op het trottoir liggen in de goot te vegen. Zo zorgt u samen voor een schone en veilige openbare ruimte.

Het tijdstip waarop de gemeente kan opruimen is sterk afhankelijk van weersinvloeden zoals nachtvorst en regen en de soort boom die in uw buurt staat. Zo laten eiken hun blad geleidelijk vallen, terwijl platanen het praktisch in één keer verliezen. Globaal geldt dat wij het blad voornamelijk van oktober tot en met december opruimen. Vanaf november zet de gemeente Barendrecht een extra veegwagen in en mensen met bladblazers. Er wordt gestart met vegen in de bladrijkste wijken. Er wordt niet meer van de grasvelden geveegd, maar uiteraard worden wegen en fietspaden en trottoirs wel bladvrij gehouden.

Foto: Bladkooien zijn afgelopen dagen (o.a.) langs de Voordijk geplaatst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »