Wegwerkzaamheden: Verbreding fietspad Oude Maas en nieuw asfalt

BARENDRECHT – Afgelopen maand is het fietspad bij de Oude Maas ter hoogte van het pannenkoekenhuis aangepast. Voorheen maakten zowel lopers als fi etsers, skaters en (groepen) wandelaars tegelijk gebruik van dit pad. Dit leverde met regelmaat een gevaarlijke verkeerssituatie op. Met de aanpassing is dit nu opgelost. Het fi etspad is met opzet nu aangepast: ná de zomer in verband met recreanten en vóór het stormseizoen.

Cofinanciering

De wegbeheerders NRIJ (Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde) en waterschap Hollandse Delta hadden geen geld om het fietspad aan te passen. Ze waren wel bereid het onderhoud aan het aangepaste pad te doen. De gemeente heeft een verzoek ingediend voor cofinanciering bij de MRDH (metropoolregio Rotterdam- Den Haag, voormalige stadsregio Rotterdam) en de provincie Zuid Holland.

Verheugd over subsidie

Wethouder Leon van Noort van Verkeer is verheugd dat zowel de MRDH als de Provincie bereid waren om subsidie te verlenen: “Hierdoor wordt de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van deze belangrijke fietsroute sterk verbeterd. De aanpassing van het pad is een aanzienlijke kwaliteitsverbetering voor het recreatieve gebruik van het fietspad. Het gebied langs de Oude Maas is een prachtig stuk natuur, en zo kunnen veel mensen ervan genieten zonder elkaar te hinderen.

Onderdeel van regionaal fietsnetwerk

Het fietspad bij de Oude Maas is onderdeel van het regionale (recreatieve) fietsnetwerk. Het fietspad is een bewegwijzerde LF route (Lange Fietsroute) en een van de 20 landelijke LAW route (Lange-Afstand-Wandelpaden). Beiden vormen een landelijk dekkend routenetwerk in Nederland. Het fietspad valt binnen het fietsknooppuntennetwerk en is /wordt onderdeel van de Europese Maasfietsroute.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »