44e editie Wielerronde van Barendrecht

BARENDRECHT – Volgende week zaterdag (25 juli) organiseert Stichting Wielerronde Barendrecht de 45ste Wielerronde van Barendrecht. De organisatie hoopt op een geslaagd evenement met een deelnemersveld van goede kwaliteit. De Rondemiss dit jaar is Nouelle de Zwart, medewerkster van Le Bonheur (Middenbaan).

Om 13:30 zal het startschot worden gegeven op de Binnenlandse Baan. Hier start de Sportklasse (50km) en wordt om 15:30 gevolgd door de Elite Mannen/Beloften voor de 100km (83 rondes). De Barendrechter Rik van der Tol zal aan de start staan van de Elite Mannen/Beloften rit.

Tussen de twee koersen en tijdens de tweede koers zal het programma muzikaal worden opgevuld met optredens van Shantykoor Barend Fox uit Rotterdam. Bij de start/finish aan de Binnenlandse baan zal een horecapleintje worden ingericht voor een hapje en een drankje.

Zie ook: 44e editie Wielerronde van Barendrecht

Afsluitingen en omleidingen

De Dorpsstraat Oost is op 25 juli van 8.00-20.00 uur in zijn geheel afgesloten voor verkeer. De Binnenlandse en Buitenlandse Baan en Lindehoevelaan zullen gedeeltelijk worden afgesloten. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven.

Omleidingen openbaar vervoer

De buslijnen 84 en 183 rijden tot 19:00 en aangepaste route. Bus 84 rijdt heen en terug via de Ziedewijdsebaan, Margrietsingel, Gebroken Meeldijk, Prins Hendrikstraat en Binnenlandse Baan. De halte bij de Driesprong vervalt en een vervangende halte is beschikbaar aan de Ziedewijdsebaan.

Buslijn 183 rijdt volgens de RET een omleiding (kortere route) via de 2e Barendrechtseweg en de Jan Gilles Oemvliet. De haltes Postkantoor en Lindehoevelaan komen daarmee te vervallen. Vervangende haltes zijn er op de 2e Barendrechtseweg thv Onnink & Zn en thv de Buitenlandse Baan/Jaagpad.

Foto: Startschot van de Wielerronde Barendrecht 2014 door wethouder Lennart van der Linden (sport)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »