Hofplein Barendrecht start theaterlessen voor kinderen met verstandelijke beperking

BARENDRECHT – Hofplein Rotterdam geeft sinds 2001 theaterlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. De lessen staan in het teken van toneel, muziek, dans en beweging en er is veel aandacht voor ieders unieke eigenheid, creativiteit en spontaniteit.

De lessen worden op dit moment gegeven in Rotterdam en de Hoeksche Waard. Vanaf februari 2015 worden de lessen ook gegeven op Hofplein Barendrecht in De Waterpoort. De lessen in Barendrecht zijn voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar.

Proefles

Op zaterdag 17 januari 2015 kunnen geïnteresseerden van 14.45 uur tot 15.45 uur een gratis proefles volgen. Deze proefles wordt gegeven in De Waterpoort aan het Middeldijkerplein 9 (ingang ODS De Zeppelin).

Aanmelden voor de proefles is niet nodig. Bij genoeg aanmeldingen gaan de lessen op zaterdag 7 februari 2015 van start. Iedere week volgen de Hofpleiners dan 50 minuten theaterles en 50 minuten dansles. Aanmelden voor de lessen kan via hofpleinrotterdam.nl

Over Hofplein Barendrecht

Hofplein Barendrecht is onderdeel van Hofplein Rotterdam, het grootste jeugdtheater van Nederland. Wekelijks volgen ruim 4.000 kinderen en jongeren op 16 leslocaties in de regio zang-, spel- en danslessen.

Hofplein Rotterdam presenteert jaarlijks talloze musicals, jeugdvoorstellingen, opera’s en klassiek drama in de vier eigen theaterzalen in het centrum van Rotterdam en bij partnertheaters in de regio. Alle voorstellingen worden altijd gespeeld door de kinderen en jongeren van Hofplein Rotterdam. Komend seizoen speelt Hofplein Rotterdam onder meer het moderne sprookje Alice in Wonderland, een bewerking van de jeugdboeken bestseller Hotel de grote L (ook te zien in theater het Kruispunt in Barendrecht!), maar bijvoorbeeld ook een eigentijdse bewerking van de Shakespeare klassieker Macbeth.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »