Sluit het jaar af met een struintocht langs de Koedood (Barendrecht/Rhoon)

BARENDRECHT – Wilt u tussen Kerst en Oud en Nieuw een frisse wandeling maken in de natuur? Loop dan op zondag 28 december 2014 mee met een struintocht van ARK Natuurontwikkeling langs het riviertje de Koedood, aan de rand van Barendrecht en Rhoon. Hier ontwikkelt zich een bijzonder natuurgebied. De Schotse Hooglanders helpen daaraan mee. Zij stimuleren natuurlijke processen waardoor het gebied niet helemaal dichtgroeit en er een mozaïek van begroeiingen ontstaat. Deelname is 2 euro per persoon. De struintocht is geschikt voor het hele gezin.

Schotse Hooglanders

In de wintermaanden trekken sommige vogels naar warmere oorden, maar de Schotse Hooglanders langs de Koedood zijn gewend aan dit soort omstandigheden. De runderen hebben een dubbele vacht en weten zich uitstekend te redden, zelfs zonder bijgevoerd te hoeven worden. Maar er zijn nog meer wetenswaardigheden over deze dieren en over het gebied te vertellen. Het gebied maakt namelijk deel uit van een groot project waarbij klimaatbuffers worden ontwikkeld. Wilt u hier meer over weten en de natuur dicht bij huis leren kennen? Geef u dan op voor de struintocht op 28 december. Na afloop kunt u opwarmen in het gerieflijke jachthuis van de familie Houdtzagers, onder het genot van een warme kom snert en een glaasje glühwein.

Aanmelden

Zorg voor stevige, warme schoenen of laarzen en warme kleding die tegen een stootje kan. Tijdens de excursie gaan we van de paden af. De deelnemers moeten goed ter been zijn.

  • Wanneer: zondag 28 december 2014
  • Tijd: 14.00 uur tot 15.30 uur. Aansluitend nagenieten met snert en glühwein.
  • Kosten: 2 euro per persoon.
  • Waar: Klimaatbuffer Koedood, verzamelen bij Poelweg 1, 3161 ET, Rhoon. (Houd bij het oprijden van het erf rechts aan. U komt dan vanzelf op het parkeerterrein aan uw linkerkant.)

Er is plek voor maximaal 15 personen. Daarom is aanmelden verplicht. Dit kan bij Paul Grootenboer, E: Paul.Grootenboer@ark.eu, M: 06 20 44 70 78.

« | »