22 november: Veiling ten bate van de Dorpskerk, Barendrecht

BARENDRECHT – De zeventiende eeuwse preekstoel van de Dorpskerk moet worden gerestaureerd. Om daar geld voor bijeen te krijgen wordt er zaterdag 22 november een veiling gehouden.

Kerkveiling

Deze kerkveiling is een initiatief van de Vrienden van de Dorpskerk. Een groep vrijwilligers onder leiding van Cees van den Heuvel werkt sinds de zomer aan de voorbereiding. “Er is maar één doel en dat is met z´n allen ons best doen om deze prachtige kerk nog jarenlang het stralende middelpunt te laten zijn van onze mooie gemeente Barendrecht”, zegt voorzitter Wim Vonk.

Voor de veiling zijn zo’n driehonderd producten binnengekomen. Ze zijn geschonken door bedrijven of door individuele Barendrechters. Onder de hamer komen onder meer schilderijen, een wintersportvakantie, flessen wijn, een rondvlucht, oude Bijbels, snoep, een diner thuis en elk kwartier een taart. Opvallend op de lijst is een Remi Martin cognac van een soort dat in Europa vrijwel niet te vinden is, omdat Chinezen de productie opkopen.

De catalogus van de kerkveiling is in te zien op de website dorpskerkbarendrecht.nl en vriendendorpskerkbarendrecht.nl . Hier is ook te zien hoe laat bepaalde artikelen aan bod komen. Een beperkt aantal gedrukte exemplaren van de catalogus ligt in De Ontmoeting. De veilingmeesters Cees van der Meer en Bert Groenveld leiden de veiling.

Deelnemen

De kerkveiling kan alleen een succes worden als er ook mensen komen die een bod uitbrengen. Wie deelneemt aan de kerkveiling krijgt bij de ingang een veilingnummer. Betaling bij voorkeur via rekening.

De veiling wordt van 15.00 tot circa 23.00 uur gehouden in De Ontmoeting, de zaal naast de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 146 in Barendrecht.

Foto: Geertrui de Boom stelde voor de veiling twee historische foto’s beschikbaar die vroeger in haar winkel hingen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »