Nederlandse Vlag op de Dorpskerk in Barendrecht

BARENDRECHT – In en om de Dorpskerk in de Oude Dorpskern van Barendrecht wordt op zondag 5 mei Bevrijdingsdag gevierd. Het programma is samengesteld door de Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht (Sedob), in overleg met de Dorpskerk (Dorpsstraat 146).

Bevrijdingsvuur

In de ochtend komt het Bevrijdingsvuur in Barendrecht aan. Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 mei plein in Wageningen. Dit plein ligt voor Hotel de Wereld, waar in 1945 werd onderhandeld over de capitulatievoorwaarden. Vanaf deze historische locatie vertrekken in de nacht loopgroepen om het vuur door heel Nederland te verspreiden. In de zeer vroege ochtend zal de lokale loopgroep BaRUNdrecht Team 315 in estafette op weg gaan naar Barendrecht. Rond 9:45 uur verwacht de groep van in totaal 22 renners en begeleiders aan te komen bij het Monument voor de Dorpskerk, alwaar zij het Vrijheidsvuur ontsteken.

Van 10 tot 11 uur is er de wekelijkse eredienst in de Dorpskerk. De liturgie en de kerkmuziek wordt rekening gehouden met Bevrijdingsdag.

Na afloop van de kerkdienst, van 11 tot 11.50 uur is er koffie in zaal de Ontmoeting, naast de kerk.

Concert

Van 12:00 tot 13:00 uur is er in de kerk het Bevrijdingsconcert. Het DagOrkest van de HarmonieVereniging Barendrecht voert het Bevrijdingsconcert uit, met arrangementen gekozen bij het thema vrijheid. De toegang is gratis.

Na afloop van het concert wordt er van 13:00 tot 14:00 uur Vrijheidssoep geserveerd in de Ontmoeting (ruimte naast de Dorpskerk). Aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig.

  • 9:30 uur Onthaal Vuur uit Wageningen
  • 10:00 uur Eredienst Dorpskerk
  • 11:00 – 11:50 Koffie en inloop Vrijheidsconcert
  • 12:00 uur VrijheidsConcert DagOrkest
  • 13:00 uur Vrijheidssoep in De Ontmoeting


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »