Hard werken bij kerstboominzameling in Barendrecht: 50 eurocent per kerstboom

BARENDRECHT – De afgelopen 2 jaar organiseerde de gemeente geen kerstbomeninzameling op vaste locaties in de wijk (oa vanwege de coronamaatregelen). Dit jaar zullen er meer inzamelpunten dan de jaren daarvoor worden ingericht, dit vergt meer organisatie dan voorgaande jaren, daarom heeft de gemeente een projectleiding aangesteld die sinds half november aan de voorbereidingen werkt:

Deze traditie heeft in voorgaande jaren vooral veel aftrek gevonden bij de jeugd. Om een grote oploop te voorkomen worden er voor komende periode meer inzamelpunten georganiseerd in de wijken.“, aldus de gemeente. Tijdens de jaarwisseling 2019-2020 kon voor het laatst een kerstboom worden ingeleverd en kreeg je hiervoor 50 eurocent. De ingezamelde kerstbomen worden verzameld door medewerkers van de gemeente en (ter plekke of bij het afvalaanbiedstation) versnipperd.

Een exacte datum van de inzameling is op dit moment nog niet bekend. Eerdere jaren gebeurde dit in de eerste week van het nieuwe jaar.

Kerstboomverbranding Portland

In de tweede week van januari kun je ook met je boom terecht op de gemeentegrens van Barendrecht met Rhoon/Albrandswaard: In Portland wordt na 2 jaar afwezigheid de jaarlijkse kerstboomverbranding weer voortgezet langs de Portlandse Baan (PDF collegebrief Albrandswaard). Meer informatie volgt t.z.t.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »