Huttenbouwcursus voor kinderen in natuurgebied Koedood

BARENDRECHT/RHOON – Ondanks de vele mogelijkheden van het digitale tijdperk spelen veel kinderen nog graag buiten. Gelukkig maar, want dat is gezond en goed voor hun ontwikkeling. Ook kinderen in Rhoon en Barendrecht komen graag buiten. Een van de dingen die ze graag doen is hutten bouwen. Maar soms moeten ze daar een beetje bij worden geholpen. Daarom organiseert ARK Natuurontwikkeling op woensdagmiddag 30 april een cursus natuurlijke hutten bouwen in het natuurgebiedje langs de Koedood.

De afgelopen weken ontstond in dit natuurgebied een huttendorpje. Er werd letterlijk van alles gebruikt om de hutten mee te bouwen. Behalve pallets werden planken van allerlei materiaal gebruikt (zoals laminaat), maar ook buizen, tie-raps, duct-tape en spijkers.

Dit leverde heel veel rommel en gevaarlijke situaties op. De eigenaar van dit terrein, ARK Natuurontwikkeling, vindt het leuk als er kinderen in dit gebied komen en staat toe dat er op beperkte schaal hutten worden gebouwd, maar hier zijn wel regels aan verbonden. Die regels kunnen ook in andere gebieden worden toegepast.

In het natuurgebied langs de Koedood mogen kinderen alleen nog een hut bouwen als ze gebruik maken van natuurlijke materialen. Dat wil zeggen: losse takken(dus niet afbreken of afknippen) en touw van natuurlijke oorsprong (sisal). Als deze materialen achterblijven in een (natuur)gebied is dat geen probleem. Alle andere materialen die gebruikt worden zullen vanaf nu worden verwijderd.

Omdat kinderen waarschijnlijk niet weten hoe je een stevige hut kunt bouwen van takken en touw willen we hen dat leren. Daarom organiseren we op woensdagmiddag 30 april een natuurlijke huttenbouwcursus! Die vindt plaats in het natuurgebied tussen de twee wildroosters, aan de rand van de wijk Portland. Het duurt van 13.00 – 16.00 uur.

Stichting het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) zorgt voor genoeg takken. Wij zorgen voor touw en grondboren. Als ouders een grondboor of een schaar voor touw hebben en de kinderen mogen die meenemen, dan is dat handig.

We willen natuurlijk graag weten hoeveel kinderen er willen komen. Daarom is het verplicht je op te geven! (noem je naam en leeftijd) Dat kun je doen per e-mail: Paul.Grootenboer@ark.eu of telefoon: 06 20 44 70 78. Natuurlijk mogen er ook (groot)ouders meekomen om te kijken of te helpen.

Meer info: www.ark.eu/ijsselmondeBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »