Scholenkampioenschappen hardlopen 2013 op sportpark de Bongerd in Barendrecht

BARENDRECHT – Op dinsdagavond 20 mei vanaf 18:00 uur wordt op sportpark “De Bongerd” in Barendrecht voor de 16de keer de Rabobank Scholenkampioenschappen gehouden. Dit is het jaarlijkse hardloopevenement waarin de verschillende groepen van de Barendrechtse basisscholen onderling op sportieve wijze strijden. Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde uit Barendrecht is al sinds 2001 hoofdsponsor van het evenement.

De afstand die gelopen moet worden verschilt per groep:

  • Groepen 3 & 4 – 600 meter
  • Groepen 5 & 6 – 800 meter
  • Groepen 7 & 8 – 1000 meter

Als afsluiting van het evenement mogen ook de ouders en/of begeleiders deelnemen aan een 800 meter hardloopwedstrijd. Dus kinderen (en ouders) kom naar de Bongerd, dit is je kans om hard te lopen op een echte atletiekbaan. Supporters, in de vorm van opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vrienden en vriendinnen zijn natuurlijk van harte welkom!

Hoewel meedoen aan het evenement belangrijker is dan winnen en alle scholen een beker ontvangen, worden de 3 beste scholen ook op het erepodium gezet. Na afloop krijgen alle kinderen een kleine herinnering. Van elke school wordt een groepsfoto van de deelnemende leerlingen gemaakt. Deze foto kan worden gedownload op de website van de Rabobank: rabobank.nl/rmij.

Inschrijven

Inschrijven kan nog tot 2 mei 2014 via: cavenergie.nl/baanatletiek/scholieren Ouders die mee willen doen met de 800 meter hoeven zich niet in te schrijven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »