Dodenherdenking Barendrecht 2020: Burgemeester legt krans namens alle inwoners

BARENDRECHT – [Live] Op 4 mei worden ook in Barendrecht de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere vredesmissies en oorlogssituaties herdacht. Vanwege het coronavirus gebeurt dit in kleine kring, zonder publiek. De inwoners van Barendrecht worden opgeroepen niet naar het Doormanplein te komen. In deze tijd zijn volgens de richtlijnen samenscholingen of samenkomsten op het plein verboden.

De herdenking bij het Doormanplein zal op 4 mei vanaf ongeveer 19:40 uur live worden uitgezonden via BarendrechtNU. Ook vraagt de Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht alle Barendrechters om zoveel mogelijk op 4 mei de vlag halfstok te hijsen.

Livestream

Vanaf ongeveer 19:40 uur live beeld vanaf het Doormanplein, met daarin ook een (eerder opgenomen) speech van burgemeester van Belzen:

Herdenking

Vanaf 19:50 zal de kerkbel luidden waarna om 19:58 uur het taptoe signaal door trompettist Marcel Schoonen zal klinken. Na de 2 minuten stilte om 20:00 uur klinkt het Wilhelmus en worden er kransen gelegd bij het monument aan het Doormanplein.Naast de burgemeester zal ook de kinderburgemeester samen met de voorzitter bloemen leggen.

Burgemeester van Belzen zal ‘s ochtends al de verschillende monumenten bezoeken en hier bloemen leggen. De plaquette op het station Barendrecht, het monument bij de voormalige Barendrechtse brug en het monument aan de Bakkersdijk in Smitshoek. Ook de oorlogsgraven worden bezocht. De burgemeester is tijdens deze rondgang slechts vergezeld van de kinderburgemeester en de voorzitter van de Stichting René Toonen.

2022

René Toonen, voorzitter van de stichting 4 mei Herdenking Barendrecht: “Er was een mooi programma in voorbereiding met bijzondere sprekers en mooie muzikale bijdragen in de Dorpskerk. Inmiddels moeten we eerlijk zijn en kunnen wij voor echter gezien de huidige omstandigheden zullen we dit jaar wederom een sobere herdenking organiseren. Het programma van 2021 wordt doorgeschoven naar 2022.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »