Messen / Steekwapens

BARENDRECHT – Volgende week dinsdag (22 december) worden er twee ‘messen inleveracties’ gehouden in Barendrecht. Op het Middeldijkerplein en op Sportpark de Bongerd komt een uur lang een box te staan waar messen (steekwapens) kunnen worden ingeleverd. Wie zijn mes(sen) hier inlevert hoeft zich niet te identificeren en krijgt geen straf voor het bezit ervan. “Ook krijg je er iets voor terug“, stelt het jongerenwerk Barendrecht.

Deze actie wordt georganiseerd door de Gemeente Barendrecht in samenwerking met de Politie en het jongerenwerk van Kijk op Welzijn.

Locaties en tijden

Dinsdag 22 december kunnen messen zonder straf en anoniem worden ingeleverd in Barendrecht op de volgende locaties:

  • 15:00 – 16:15 uur Middeldijkerplein
  • 16:30 – 17:45 uur Sportpark de Bongerd

Jongerenwerk Barendrecht: “Een mes op zak, iets wat onder sommige jongeren als ‘normaal ’gezien wordt. Alleen is dit niet normaal en zijn wapens ook nog eens verboden. Steeds vaker komen er incidenten voor, waarbij jongeren gebruik maken van messen. Soms zelfs met dodelijke afloop. Dit laat diepe sporen achter bij de nabestaanden en directe vrienden. Helaas verhardt de straatcultuur en wordt er te gemakkelijk naar een mes gegrepen.”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »