BARENDRECHT – Op woensdag 12 maart wordt de natuurspeelplaats in het Barendbos feestelijk geopend. Het Barendbos ligt in de Zuidpolder. De opening vindt rond 14 uur plaats door wethouder Bas Nootenboom (Zuidpolder). Van 13:00 tot 17:00 uur is er die middag een feestelijk programma en valt in het Barendbos van alles te beleven.

Zuidpolder

De gemeente Barendrecht wil de Zuidpolder inrichten als extensief natuur- en recreatiegebied. Het is de bedoeling dat het hele landbouwgebied van in totaal 172 hectare wordt omgevormd tot een openbaar natuur- en recreatiegebied. Wethouder Bas Nootenboom: “Met de aanleg van de natuurspeelplaats Barendbos is wederom een belangrijke stap gezet in de realisatie van de Zuidpolder.”

Feestelijk programma

De natuurspeelplaats Barendbos is zeer de moeite waard. In het speelbos bevinden zich diverse speeltoestellen zoals een uitkijktoren, een amfitheater, een waterspeelplek, een kabelbaan, een touwenbrug, een wilgentunnel en een trekpontje. Tijdens de opening op 12 maart worden tussen 13:00 en 17:00 uur diverse avontuurlijke activiteiten in het Barendbos georganiseerd zoals het bouwen van een vlot en boogschieten.

Kom op de fiets

U bent van harte welkom. Gezien de verwachte belangstelling raden wij u aan om met de fiets te komen. Het Barendbos is goed per fiets bereikbaar. De auto parkeren kan op de parkeerplaats tegenover het Barendbos (3e Barendrechtseweg 511) of bij de Begraafplaats (3e Barendrechtseweg 360).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »