Bijzondere tentoonstelling van marine modelschepen bij de Historische Vereniging aan de Dorpsstraat in Barendrecht

BARENDRECHT – Zaterdag 8 maart wordt er bij de Historische Vereniging Barendrecht een bijzondere en unieke tentoonstelling van model marine schepen ingericht.

In het museum aan de Dorpsstraat 150a in Barendrecht is op die dag Dhr. Hans Vollebregt van de landelijke vriendenkring Mini Marine Internationaal (MMI) op bezoek. Deze vriendenkring is in oktober 1985 opgericht en heeft inmiddels 49 leden, die over heel Nederland verspreid wonen. De doelstelling van de kring is o.a. promotie van de modelbouwhobby van historische marineschepen, kennis, ervaring en vaardigheden met elkaar delen.

Er van uitgaand dat elk echt marineschip ook in het klein kan worden nagebouwd en kan varen, wordt er met een grote variatie aan modellen gevaren. Van heel klein tot groot en van goedkoop tot duur en van heel simpel tot zeer ingewikkeld. Alle schepen worden gebouwd (schaal 1:100) met zelf gemaakte onderdelen van de romp tot en met de bemanning en, met gebruik van stukken uit auto- radio en medische apparatuur, is alles handgemaakt. Gemiddeld spreken we over een “bouwtijd ”van 9 jaar!

Dhr. Hans Vollebregt zal op 8 maart de volgende model marine schepen in het museum tentoonstellen: Het slagschip: BB63 USS Missouri (modellengte 2,8 meter!), het vliegdekschip : HMS Victorius (lengte 2,6 meter), de torpedobootjager: Hr.Ms.Tjerk Hiddes NL., het fregat F116 HMS. Amethyst UK, het SS. Ariadne, het hulpschip YTB 146 USS Hoga (havensleepboot) en het in aanbouw zijnde schip SS Amsterdam. Achter elk van de schepen zit een stuk historie met een interessant verhaal. Dhr. Hans Vollebregt zal hierover ter plaatse uitleg en informatie verstrekken.

Al met al een bijzondere tentoonstelling geschikt voor jong en oud en zeker de moeite waard het museum van de Historische Vereniging Barendrecht hiervoor te bezoeken. De toegang is gratis.

Bezoekadres : Historische Vereniging Barendrecht, D’Ouwe School , Dorpsstraat 150 – 150a, Barendrecht. Geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur op zaterdag 8 maart.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »